...:: << Tattoo.gr >> ::... Free Tattoo Designs, Pictures & ideas ...
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΤΤΟΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ SITES ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ η ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ?
ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ TATTOO... Tattoo.gr Σχέδια και ιδέες για όλα τα γούστα!

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Οργανωμένο έγκλημα: Στόματα ερμητικά κλειστά

Απαράβατοι νόμοι και άγραφοι κανόνες, καπνισμένες κάννες και στόματα ερμητικά κλειστά, ναρκωτικά, πορνεία, βίαιες συγκρούσεις, απαγωγές, πειρατείες και εμπόριο όπλων. Το οργανωμένο έγκλημα έχει διεθνές διαβατήριο και ελεύθερη είσοδο… παντού!



The Yardies

Μπορεί οι περισσότερες παράνομες οργανώσεις του κόσμου να λειτουργούν ιεραρχικά, με αυστηρούς άγραφους κανόνες και υπό το άγρυπνο βλέμμα κοινά αποδεκτών αρχηγών, αυτό όμως είναι κάτι που δεν ισχύει και για τις σκληρές συμμορίες των Τζαμαϊκανών δεύτερης γενιάς που ζουν και «εργάζονται» στη Βρετανία.
Οι Τζαμαϊκανοί γκάνγκστερ της Αγγλίας, γνωστοί ως Yardies, ξεκίνησαν την παράνομη δράση τους στα τέλη της δεκαετίας του ’50 (όταν ορδές μεταναστών έκαναν απόβαση στο μεγάλο νησί αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον) και σήμερα λειτουργούν σε ευέλικτες αλλά πολύ ισχυρές ομάδες που ελέγχουν συγκεκριμένες περιοχές και ολόκληρες πόλεις της Βρετανίας, όπως το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ.
Πρόκειται για συμμορίες αδίστακτες κακοποιών. Τα πιστά μέλη τους είναι εγκληματίες ηλικίας 18 έως 35 ετών, οι οποίοι ύστερα από αιματηρές συμπλοκές με αντίπαλες ομάδες κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο εμπόριο ναρκωτικών (κοκαΐνη, ecstasy, ηρωίνη) και όπλων, ενώ ευθύνονται και για δεκάδες άγριες δολοφονίες.
INFO: Μία από τις περιοχές που θεωρείται γκέτο των Yardies είναι το Brixton στο Νότιο Λονδίνο. Κατοικείται κυρίως από μαύρους και οι κακόφημες γειτονιές του θεωρούνται «απαγορευμένες» για τους λευκούς… τουρίστες.

Αλβανική μαφία

Η αλβανική μαφία θεωρείται -και όχι άδικα- μία από τις πλέον ισχυρές και εξαιρετικά βίαιες σε όλον τον κόσμο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει καταφέρει να ααναρριχηθεί στην κορυφή της πυραμίδας του οργανωμένου εγκλήματος όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η αρχή της γιγάντωσης της αλβανικής μαφίας, που έχει τις ρίζες της στον 15ο αιώνα, σημειώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν κατάφερε να ελέγξει το εμπόριο ηρωίνης και να αναλάβει τη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων λευκής σκόνης από την Ασία στα Βαλκάνια (μέσω Τουρκίας, Σερβίας, Κροατίας και Σλοβενίας) και στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη.
Αποφασισμένοι για όλα, αδίστακτοι και έτοιμοι να τιμωρήσουν σκληρά όποιον διανοηθεί ακόμη και να… σκεφτεί πως μπορεί να «τρυπώσει» στα χωράφια τους, οι Αλβανοί μαφιόζοι -ακραίοι εθνικιστές στη συντριπτική πλειονότητά τους- έχουν πλέον εισβάλει δυναμικά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ειδικεύονται στο εμπόριο λευκής σαρκός, όπλων και ναρκωτικών, ενώ αποτελούν πραγματικό φόβητρο για τους αντιπάλους τους που σε πολλές περιπτώσεις αποφεύγουν τις συμπλοκές μαζί τους.
INFO: Στην Ελλάδα, πέραν του εμπορίου ναρκωτικών, η αλβανική μαφία ελέγχει κυκλώματα προστασίας, πορνείας αλλά και όπλων. Πολλές φορές, τα μεγάλα αφεντικά δίνουν εντολές από την Αλβανία ή ακόμη και μέσα από τις φυλακές.

Σερβική μαφία

Συμβόλαια θανάτου, απαγωγές, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προστασία, εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, παράνομος τζόγος, λαθρεμπόριο καπνού, καυσίμων αλλά και μεγάλες ληστείες κοσμημάτων (όπως η σχετικά πρόσφατη σε κοσμηματοπωλείο της Γλυφάδας) είναι μόνο μερικές από τις παράνομες δραστηριότητες της περίφημης σερβικής μαφίας.
Χωρισμένη σε τρία γκρουπ (Vozdovac, Surcin, Zemun) που κάθε ένα από αυτά διοικεί και ελέγχει μικρότερες ομάδες, η σερβική μαφία έχει αναπτύξει έντονη παράνομη δράση σε πάνω από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Αμερική, όπου δεν διστάζει να συναγωνιστεί και να αναμετρηθεί στα ίσια με παραδοσιακές δυνάμεις του υποκόσμου, όπως η Κόζα Νόστρα, που κυριαρχούν στο οργανωμένο έγκλημα.
INFO: Πολλοί είναι οι Σέρβοι μαφιόζοι που κερδίζουν χρήματα και νέους «στρατιώτες» μέσω της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Είναι άλλωστε γνωστό πως οι Σέρβοι χούλιγκαν θεωρούνται από τους πλέον επικίνδυνους σε όλον τον κόσμο, καθώς στις συμπλοκές με τους αντίπαλους οπαδούς χρησιμοποιούν ακόμη και πιστόλια.

Μαφία του Ισραήλ

Με πολύ καλά οργανωμένα παραρτήματα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ (όπου θεωρούνται οι κύριοι προμηθευτές του ναρκωτικού ecstasy, το οποίο εικάζεται ότι προμηθεύονται μέσω Αμστερνταμ), οι Ισραηλινοί μαφιόζοι φημίζονται για τις πολιτικές διασυνδέσεις του.
Είναι χαρακτηριστικό σε πολλές περιπτώσεις ότι τους παρέχουν την απαραίτητη κάλυψη για να διαφεύγουν από την τσιμπίδα του νόμου. Εξαιρετικά οργανωμένοι, με οπλισμό που θα ζήλευαν ακόμη και επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες, οι άνδρες της ισραηλινής μαφίας έχουν μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Στην περίπτωση που οι συναλλαγές τους δεν έχουν την κατάληξη που επιθυμούν, τότε δεν διαπραγματεύονται τα «δίκια» τους αλλά λύνουν τις διαφορές τους δολοφονώντας και εξαφανίζοντας όποιον δεν σεβάστηκε τις συμφωνίες και τόλμησε να τους υποτιμήσει.
INFO: Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των εγκεφάλων της ισραηλινής μαφίας χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι διασυνδέσεις υπερισχύουν των νόμων.

Μεξικανική μαφία

Η ιστορία της μεξικανικής μαφίας (γνωστής ως La Eme) ξεκίνησε το 1957 στις φυλακές της Νότιας Καλιφόρνιας, όταν μια ομάδα φυλακισμένων Μεξικανών οργανώθηκε προκειμένου να προστατέψει τους ομοεθνείς τους από τους ρατσιστές φύλακες και από τις επιθέσεις των μαύρων και των λευκών.
Με κύριο χαρακτηριστικό τα πολυάριθμα τατουάζ (τα παλιά μέλη έχουν κοινό τατουάζ τον αριθμό 13 επειδή σε αυτόν αντιστοιχεί στο αγγλικό αλφάβητο το γράμμα Μ), οι Μεξικανοί εγκληματίες κατάφεραν να ισχυροποιηθούν και να ελέγξουν το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων τόσο μέσα στα σωφρονιστικά ιδρύματα όσο και έξω από αυτά. Σήμερα, η μεξικανική μαφία θεωρείται από τις παλαιότερες και πιο δυνατές στις αμερικανικές φυλακές, αφού ο σκληρός πυρήνας της υπολογίζεται σε 150 διαβόητους κακοποιούς που διοικούν έναν ετοιμοπόλεμο «στρατό» 2.000 επαγγελματιών δολοφόνων και τουλάχιστον 30.000 «πολεμιστών» έτοιμων να ριχτούν στη μάχη όποτε τους ζητηθεί.
INFO: Αμέτρητες είναι οι ταινίες που έχουν ως θέμα τη μεξικανική μαφία και τα αδίστακτα μέλη της. Μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών είναι το εξαιρετικό «Δεσμοί αίματος» («Vatos Locos»).

Ιαπωνική Yakuza

Η παγκοσμίως ξακουστή ιαπωνική μαφία, γνωστή ως Yakuza, «γεννήθηκε» τον 17ο αιώνα και σήμερα έχει στις τάξεις της 110.000 ενεργά μέλη τα οποία προέρχονται από περίπου 2.500 οικογένειες που έχουν αποδείξει με πράξεις ότι αξίζουν να ανήκουν στις τάξεις της. Συχνά, τα μέλη των διάφορων συμμοριών που απαρτίζουν την οργάνωση ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους επειδή έχουν κομμένο ένα μεγάλο κομμάτι από το μικρό δάχτυλό τους, πράξη που συνήθως υποδηλώνει μετάνοια και πίστη προς τα αφεντικά. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν καλυμμένο ολόκληρο το σώμα τους με περίτεχνα τατουάζ με δράκους, σαμουράι και γκέισες.
Προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους, οι Ιάπωνες γκάνγκστερ χρησιμοποιούν την τακτική της απειλής και του εκβιασμού (πριν καταλήξουν στην ένοπλη βία), ενώ οι παράνομες δραστηριότητές τους περιλαμβάνουν εμπόριο ναρκωτικών, μαστροπεία και εισαγωγή πορνογραφικού υλικού από την Αμερική και την Ευρώπη.
INFO: Η ιαπωνική μαφία έχει πολλές ομοιότητες με την ιταλική, καθώς σε αυτήν ανήκουν ολόκληρες οικογένειες. Επίσης, ο μεγάλος αρχηγός δεν είναι γνωστός με το πραγματικό όνομά του αλλά ως «πατέρας».

Κινεζική μαφία

Η κινεζική μαφία αποτελείται από πολλές ξεχωριστές ομάδες, γνωστές ως Triads, που δρουν αυτόνομα όχι μόνο στην κυρίως χώρα αλλά και στη Μαλαισία, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ. Οι παράνομες δράσεις αυτών των εγκληματικών ομάδων, που πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 18ου αιώνα και ήταν γνωστές ως Tian Di Hui, περιλαμβάνουν συμβόλαια θανάτου, κλοπές, πειρατείες πλοίων, εμπόριο ναρκωτικών και μαστροπεία. Κάθε ομάδα έχει στις τάξεις της από 100 μέχρι και 30.000 μέλη.
Η πιο διάσημη Triad από όλες είναι αναμφίβολα η θρυλική πλέον 14 Κ. Σχηματίστηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1947 και τότε αποτελείτο από περίπου 300.000 άνδρες. Σήμερα, οι Κινέζοι μαφιόζοι έχουν καταφέρει να εδραιωθούν και σε πολλές αμερικανικές πόλεις, όπως στο Σαν Φρανσίσκο.
INFO: Το 1946 θεωρείται χρονιά-σταθμός για την κινεζική μαφία, καθώς οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη 10.000 υπόπτων για συμμετοχή σε παράνομες οργανώσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς προσέφεραν τις «υπηρεσίες» τους σε συμμορίες που είχαν ως έδρα την Ταϊβάν.

Κολομβία – Drug Cartels

Τα διάσημα κολομβιανά καρτέλ δημιουργήθηκαν κυρίως για να ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνη και ηρωίνη) εκτός των συνόρων της Κολομβίας. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το Cali Cartel (με αρχηγούς τους αδερφούς Gilberto και Miguel Rodriguez Orejuela), το Medellin Cartel (με τον θρυλικό Pablo Escobar που το 1989 είχε αναδειχθεί από το περιοδικό «Forbes» ως ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) και το Norte del Valle Cartel (ένα από τα πιο ισχυρά καρτέλ στον κόσμο) και έχουν ως έδρα την Κολομβία.
Βέβαια, παρακλάδια τους υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες (Νέα Υόρκη, Σαν Ντιέγκο, Φίνιξ, Ατλάντα). Ωστόσο, οι βαρόνοι που διοικούν και ελέγχουν απόλυτα αυτούς τους στρατούς ενόπλων έχουν καταφέρει να συνάψουν «επαγγελματικές σχέσεις» και με εμπόρους ναρκωτικών από το Αφγανιστάν και τη Νότιο Ασία. Εκτός από τη διακίνηση ναρκωτικών, μέσα από την οποία κερδίζουν μυθικά ποσά, τα κολομβιανά καρτέλ έχουν ανάμειξη και σε υποθέσεις απαγωγών αλλά και σε αιματηρές τρομοκρατικές υποθέσεις.
INFO: Ενα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ με θέμα τα κολομβιανά καρτέλ είναι το «Cocaine Cowboys» (2006) που περιλαμβάνει συνεντεύξεις μεγαλεμπόρων ναρκωτικών και μελών διαφόρων συμμοριών.

Cosa Nostra

Η σικελική μαφία δημιουργήθηκε στο Παλέρμο στα μέσα του 19ου αιώνα και σύμφωνα με το ιταλικό λεξικό Devoto-Oli περιλαμβάνει «ένα σύμπλεγμα μικρών συμμοριών οι οποίες χαρακτηρίζονται από κώδικα σιωπής – ομερτά».
Σύμφωνα με κάποιους μαφιόζους, το αληθινό όνομα της μαφίας είναι Cosa Nostra, που σημαίνει «ο κόσμος μας, οι παραδόσεις μας», ενώ ιστορική έχει μείνει η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Βιτόριο Εμανουέλε Ορλάντο, ο οποίος το 1925 είχε δηλώσει στην ιταλική Γερουσία ότι ήταν περήφανος που ήταν μαφιόζος, γιατί η λέξη σήμαινε «τιμή, ευγένεια και γενναιοδωρία».
Η μύηση στις περισσότερες «οικογένειες» γίνεται όταν κάποιος χριστεί συνεργάτης και στη συνέχεια στρατιώτης. Τότε δίνει όρκο αιώνιας πίστης και αποδέχεται τον κώδικα σιωπής ομερτά, ο οποίος απαγορεύει σε οποιονδήποτε να συνεργαστεί με την αστυνομία ή την κυβέρνηση.
Η εγκληματική δραστηριότητα της Cosa Nostra έχει δύο τομείς, καθώς προσπαθεί να εγγυηθεί τον έλεγχο της περιοχής όπου βρίσκεται και να τιμωρήσει άμεσα και σκληρά όποιον αρνείται να συνεργαστεί, ενώ παράλληλα προσπαθεί να έχει επιρροή στην πολιτική εξουσία και τους αξιωματούχους του κράτους, προσφέροντας ψήφους και φυσικά χρήματα.
INFO: Η λέξη μαφία προέρχεται από το παλιό σικελικό επίθετο mafiusu, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως κόρδωμα, πόζα, τόλμη και νταηλίκι.

Ρωσική μαφία

Η ρωσική μαφία είναι ίσως η μεγαλύτερη του πλανήτη και τα μέλη της θεωρούνται οι πλέον αιμοσταγείς και επικίνδυνοι κακοποιοί. Αλλωστε, οι πολίτες της Ρωσίας δεν διστάζουν να παραδεχθούν πως ο μόνος θεσμός που λειτουργεί τέλεια στη χώρα τους είναι αυτός της μαφίας.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, η ρωσική μαφία αποτελείται από περίπου 5.000 ομάδες γκάνγκστερ και σχεδόν τρία εκατ. συνεργάτες τους, οι οποίοι ελέγχουν πλήρως όλες τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Πανίσχυροι και ετοιμοπόλεμοι, οι Ρώσοι εγκληματίες θεωρούνται κορυφαίοι στις απαγωγές, τις δολοφονίες, τις βομβιστικές επιθέσεις, στην «προστασία», στις τρομοκρατικές επιθέσεις, στην πορνεία και στο εμπόριο ναρκωτικών.
Μία από τις βασικές αρχές τους είναι η άρνηση συνεργασίας με τις Αρχές και όποιος παραβαίνει τον νόμο τιμωρείται με θάνατο.
INFO: Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ρώσων μαφιόζων είναι τα ασπρόμαυρα τατουάζ τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν «χτυπηθεί» μέσα σε κακόφημες φυλακές. Τα τατουάζ αυτά προδίδουν συνήθως τη συμμορία στην οποία ανήκουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...