...:: << Tattoo.gr >> ::... Free Tattoo Designs, Pictures & ideas ...
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΤΤΟΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ SITES ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ η ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ?
ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ TATTOO... Tattoo.gr Σχέδια και ιδέες για όλα τα γούστα!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Piercing



lip-piercingTo piercing (τρύπημα των αφτιών ή άλλων σημείων του σώματος) έχει παράδοση αιώνων! Ειδικά, το τρύπημα των λοβών των αφτιών και του κάτω χείλους είναι μια σημαντική τροποποίηση του σώματος για πολλές φυλές σε όλο τον κόσμο.

Σε μερικές παραδόσεις εάν έχεις μεγάλους και τεντωμένους λοβούς θεωρείται πιο ελκυστικό ακόμα από τα ίδια τα κοσμήματα που φοράς. Πολλές φορές το τρύπημα του αυτιού και το τέντωμα είναι μέρος των τελετών για το βήμα προς την ενήλικη ζωή. Σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής οι γυναίκες αρχίζουν να τεντώνουν τα χείλη τους έξι μήνες πριν από τον γάμο. Το μέγεθος του χείλους δείχνει τον αριθμό των βοοειδών που θα πρέπει να πληρώσει ο σύζυγος για την προίκα της.
Λίγα Λόγια Για Το Σκουλαρίκι
Είναι το κόσμημα του αυτιού, το «σχολαρίκιον» των Βυζαντινών, και «ενώτιον» των αρχαίων Ελλήνων. Η λέξη ενώτιον στην αρχαία Ελληνική γλώσσα σημαίνει «στο αυτί» (εν-ωτί). Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η ετυμολογία της λέξης σκουλαρίκι. Στο Βυζάντιο υπήρχε ένα επίλεκτο τάγμα στρατιωτών, οι σχολάριοι. Αυτοί ήταν Αρμενικής καταγωγής, και η δουλειά τους ήταν η φρούρηση του παλατιού του αυτοκράτορα. Σαν εξάρτημα της στολής των σχολαρίων ήταν ένα εντυπωσιακό κόσμημα του αυτιού, που ο κόσμος το έλεγε «σχολαρικόν ενώτιον», και με τα χρόνια σχολαρίκιον. Το σχολαρίκιον έφτασε στις μέρες μας σαν σκουλαρίκι.
Η συνήθεια οι άνθρωποι να τρυπούν και να στολίζουν τα αυτιά τους, ξεκινάει από την εποχή του Αιγυπτιακού πολιτισμού που χρησιμοποιούσαν ως σκουλαρίκια δίσκους ή κρίκους, και συνεχίζεται αδιαλείπτως. Κρίνοντας από τα ευρήματα, οι λαοί που αγαπούσαν ιδιαίτερα τα σκουλαρίκια, ήταν οι Μυκηναΐοι, οι Πέρσες όπου στερέωναν τα σκουλαρίκια με πολύτιμους λίθους ,οι Ρωμαίοι αλλά και οι Βυζαντινοί. Οι Αζτέκοι τρυπούσαν υποχρεωτικά τα αυτιά των νεαρών κοριτσιών και αγοριών Στην Ιλιάδα (Ξ 182) περιγράφονται τα σκουλαρίκια της Ήρας σαν «έρματα τρίγληνα μορόεντα», δηλαδή κοσμήματα αποτελούμενα από τρεις λάμποντες σκουρόχρωμους πολύτιμους λίθους, ενω στην Οδύσσεια (σ 297) ο Όμηρος περιγράφοντας με θαυμασμό τα σκουλαρίκια της Πηνελόπης γράφει «χάρις δ' απελάμπετο πολλή».
Στη σημερινή εποχή, η νέα γενιά, κορίτσια και αγόρια αγαπάνε ιδιαίτερα τα σκουλαρίκια, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν την μόδα του «body piercing" (τρύπημα σώματος), όπου στολίζουν με σκουλαρίκια διάφορα μέρη του σώματος. Το τρύπημα του σώματος και του αυτιού, μπορεί να γίνει σήμερα με απόλυτη ασφάλεια και υγιεινή, με εξειδικευμένα εργαλεία που υπάρχουν γι' αυτό τον σκοπό.
Έχοντας εμφανιστεί ανεξάρτητα σε τόσα διαφορετικά σημεία όπως τη Βόρεια Αμερική, τον Αμαζόνιο, την Ασία, την Αφρική, την Πολυνησία και τη Νέα Ζηλανδία, το piercing σήμερα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των νέων (και όχι μόνο) στο Δυτικό κόσμο.
Η πρακτική έχει αναπτύξει πολλές παραλλαγές ύφους και τεχνικής.Ένα κόσμημα ή ένα ραβδάκι εισάγεται στο λοβό του αυτιού και σταδιακά με το συνδυασμό του βάρους και του τεντώματος. ο λοβός μερικές φορές φτάνει στο πολλαπλάσιο του αρχικού του μεγέθους.
piercing-pictures4

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...