...:: << Tattoo.gr >> ::... Free Tattoo Designs, Pictures & ideas ...
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΤΤΟΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ SITES ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ η ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ?
ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ TATTOO... Tattoo.gr Σχέδια και ιδέες για όλα τα γούστα!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Henna

henna-tattoos-2Η χένα είναι φυτικό προϊόν και προέρχεται από ένα μικρό δέντρο ή θάμνο που ευδοκιμεί σε ζεστά, ξηρά κλίματα. Τα φύλλα συλλέγονται, αποξηραίνονται και μετατρέπονται σε σκόνη η οποία, όταν αναμειγνύεται με κάποιο υγρό, μετατρέπεται σε πάστα που μπορεί να χρωματίσει το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Σας παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες πληροφορίες για την πανάρχαια αυτή τεχνική, καθώς και δύο από τις βασικές φροντίδες ομορφιάς με χένα, τη βαφή μαλλιών και το henna tattoo! Αν «πιάνει» το χέρι σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να «στολίσετε» και μόνοι σας το σώμα σας με χένα.

Η χένα στο χρόνο και στον κόσμο

Η λέξη henna προέρχεται από την αραβική ονομασία για το φυτό Lawsonia Inermis. Τη συναντούμε, ωστόσο, με διαφορετικά ονόματα σε πολλούς πολιτισμούς και κουλτούρες. Στα βόρεια της Ινδίας, στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές ονομάζεται «Mehndi», στη Μαλαισία τη συναντάμε ως «Gorintaaku», ενώ στη νότια Ινδία, στη Σιγκαπούρη και στη Σρι Λάνκα, όπου χρησιμοποιούν φρέσκα φύλλα και όχι την πούδρα της, την ονομάζουν «Marudhaani». Η χένα χρησιμοποιούνταν από γυναίκες και άνδρες για να βάψουν τα μαλλιά ή τα γένια τους, αλλά και να στολίσουν με σχέδια την επιδερμίδα τους σε εορτασμούς, σε γάμους και θρησκευτικές τελετές στην ανατολική Μεσόγειο από την Εποχή του Oρείχαλκου. Στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης έχουν βρεθεί τοιχογραφίες, που χρονολογούνται πριν την έκρηξη του ηφαιστείου το 1680 π.Χ., οι οποίες απεικονίζουν νεαρές γυναίκες με χένα στα νύχια και τις παλάμες τους. Σήμερα, καλλιεργείται κυρίως στη δυτική Ινδία, στο Πακιστάν, στο Μαρόκο, στην Υεμένη, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στο Σουδάν και στη Λιβύη.
henna
Πώς χρωματίζει ;

Η χένα παράγει ένα κόκκινο-πορτοκαλί μόριο, με την ονομασία Lawsone, που βρίσκεται στα φύλλα του φυτού, και σε υψηλότερη συγκέντρωση στους μίσχους. Έχει την ιδιότητα να δημιουργεί δεσμούς με τις πρωτεΐνες και με αυτό τον τρόπο μπορεί να δώσει χρώμα στην επιδερμίδα, στα μαλλιά, στα νύχια, αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως βαφή για μάλλινα, μεταξωτά και δερμάτινα υφάσματα. Έτσι, για παράδειγμα, στην περίπτωση των μαλλιών, το χρωματικό μόριο διεισδύει στον άξονα της τρίχας, δημιουργεί δεσμούς με την κερατίνη της και δίνει μια φυσική, κοκκινωπή απόχρωση.
henna-wrist
Κάντε body art με χένα

Στη χώρα μας η τέχνη του henna tattoo είναι αρκετά δημοφιλής και προτιμάται από όσους θέλουν να στολίσουν το σώμα τους χωρίς τη δέσμευση του μόνιμου τατουάζ. Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η ετοιμασία του μείγματος γίνεται 6-12 ώρες πριν την εφαρμογή, αναμειγνύοντας τη χένα με χυμό λεμονιού, νερό, ζάχαρη ή μέλι, πάντα χωρίς να έρθει σε επαφή με οτιδήποτε μεταλλικό.
  1. Επιλέγετε το σχέδιο και το σημείο όπου θέλετε να εφαρμόσετε τη χένα. Προσέξτε τα σχέδια να μην έχουν πολύ λεπτά σημεία, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο.
  2. O henna artist ξεπατικώνει το σχέδιο σε ένα ριζόχαρτο με ειδικό μελάνι. Βρέχει ελαφρά το σημείο που έχετε επιλέξει, το ταμπονάρει και εφαρμόζει πάνω του το ριζόχαρτο. Σε λίγο το ριζόχαρτο αφαιρείται και μένει το αποτύπωμα του σχεδίου πάνω στο δέρμα.
  3. Παίρνοντας μικρή ποσότητα πάστας με ένα ξυλάκι , ο henna artist ξεκινά να την περνά σιγά-σιγά πάνω από το σχέδιο. Η χένα σχηματίζει μια κρούστα, η οποία εισχωρεί στο δέρμα και το χρωματίζει σταδιακά.
  4. Αφού ολοκληρωθεί το σχέδιο, πρέπει να το αφήσετε να απορροφηθεί και να μην το πλύνετε για 4 ώρες.

    Tip: Η διάρκεια του henna tattoo κυμαίνεται από 2-6 εβδομάδες και εξαρτάται από την ποιότητα της χένας, αλλά και την κάθε επιδερμίδα ξεχωριστά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...