...:: << Tattoo.gr >> ::... Free Tattoo Designs, Pictures & ideas ...
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΤΤΟΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ SITES ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ η ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ?
ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ TATTOO... Tattoo.gr Σχέδια και ιδέες για όλα τα γούστα!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Νεράιδες και ξωτικά

 Picture34_053Στο Νοητικό κόσμο συναντάμε κάποιες πνευματικά εξελιγμένες οντότητες που σπάνια επικοινωνούν με τους κατώτερους κόσμους, εκτός κι αν έχουν αναλάβει κάποια πνευματική αποστολή. Λέγεται ότι εδώ κατοικούν και οι Μάγοι με τους μαθητές τους (λευκοί και μαύροι). Οι τελευταίοι, σε αντίθεση με τους προηγούμενους, χρησιμοποιούν τις γνώσεις και τη δύναμη τους για ιδιοτελείς σκοπούς.
Στον Αστρικό Κόσμο ζουν οι άνθρωποι μετά το φυσικό τους θάνατο με το αστρικό τους σώμα, σχηματίζοντας πόλεις κατά ομάδες σύμφωνα με τις τάσεις ή τα πιστεύω τους και η επικοινωνία περιορίζεται όπως συμβαίνει στο φυσικό επίπεδο από τις ατομικές γνώσεις του καθενός και τη συμβολική γλώσσα που χρησιμοποιεί.
Η επικοινωνία σ΄ αυτό το επίπεδο γίνεται με τηλεπάθεια, περιορίζεται ανάμεσα στις συμπάθειες και προτιμήσεις των ψυχών και επιτυγχάνεται ανάμεσα σ΄ αυτές που δονούν στο ίδιο «μήκος κύματος».Εδώ μπορούμε να συναντήσουμε και άλλες περιπτώσεις, όπως είναι το λεγόμενο «είδωλο», μία απομίμηση της ψυχής στον αστρικό κόσμο. Είναι σαν να ζωντανεύει το είδωλο μας στον καθρέπτη ενώ εμείς έχουμε φύγει. Τέτοιες παρουσίες χρησιμοποιούνται στον πνευματισμό, όταν κάποιος εξαπατάται παίρνοντας για αληθινό άτομο το είδωλο ενός πεθαμένου συγγενή του.
Ένας άλλος μυστήριος κόσμος σε σχέση με τον αστρικό κόσμο είναι η λεγόμενη «Όγδοη Σφαίρα», η πιο σκοτεινή περιοχή της σελήνης που ποτέ δεν φωτίζεται από τον ήλιο, ένα είδος κοσμικού σκουπιδότοπου, όπου η προσωπικότητα κάποιων ανθρώπων με ψηλό βαθμό κτηνωδίας αποσυντίθεται περνώντας φοβερά βασανιστήρια. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή των βρικολάκων. Στον αστρικό κόσμο όμως κατοικούν και κάποια άλλα όντα που δεν ανήκουν στην ανθρώπινη γραμμή εξέλιξης. Είναι τα λεγόμενα «Στοιχειακά πνεύματα», που χωρίζονται σε 4 κατηγορίες ανάλογα με το στοιχείο στο οποίο δρουν. Είναι οι Νάνοι, οι Καλικάντζαροι και οι Νύμφες στη γη, οι Νεράίδες οι Τρίτωνες οι Νηρηίδες στο νερό, οι Συλφίδες τα Έλφη στον αέρα, οι Σαλαμάνδρες και οι πύρινοι δράκοντες στη φωτιά. Αυτά είναι τα πνεύματα της φύσης που είναι πολυάριθμα και διαφέρουν τόσο όσο οι ανθρώπινοι λαοί μεταξύ τους. Οι αναφορές σ΄ αυτά τα πλάσματα μάς λένε ότι τα ζώα μπορούν να δουν τα στοιχειά και ότι αυτά εμφανίζονται κάποιες φορές στα παιδιά, που συχνά παίζουν με κάποιους «αόρατους φίλους» τους, καθώς και σε κάποιους ανθρώπους που ζουν κοντά στη φύση και είναι πιο αγνοί. Σ΄ όλα τα χωριά υπάρχουν κάποιοι γέροι που μιλούν με νεράιδες ή μπορούν να δουν τους νάνους και αφηγούνται τέτοιου είδους ιστορίες.
Άλλοι κάτοικοι αυτών των κόσμων είναι οι λεγόμενοι Δέβα, ανώτερα όντα που μπορούν να ανέβουν και στον Ουράνιο κόσμο. Είναι οι Άγγελοι του Χριστιανισμού ή οι κατώτεροι Θεοί των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων. Είναι οι Κύριοι των τεσσάρων στοιχείων, ευθύνονται για τις γεωλογικές και κλιματολογικές αλλαγές του πλανήτη μας, είναι οι δικαστές των καρμικών πράξεων όλων των βασιλείων, διατηρούν και ισοσταθμίζουν την ισορροπία της φύσης που πολλές φορές ο άνθρωπος ή άλλα όντα διαταράσσουν.
Αυτοί θεωρούνται μεσολαβητές ανάμεσα στο Θεό και στους ανθρώπους. Στη Χριστιανική Θρησκεία υπάρχουν 9 χοροί Αγγέλων: οι Σεραφείμ, οι Χερουβείμ, οι Θρόνοι, οι Κυριαρχίες, οι Αρετές, οι Δυνάμεις, οι Κυριότητες, οι Αρχάγγελοι και οι Άγγελοι. Στον Ινδουισμό οι Αγκριράσας είναι οι αγγελιοφόροι μεταξύ του Ουρανού και της Γης, ενώ στον ισλαμικό κόσμο στέκουν 8 άγγελοι γύρω από το θρόνο του Αλλάχ, αντιπροσωπεύοντας τα 4 σημεία του ορίζοντα και τα ενδιάμεσα αυτών.
Ο προσωπικός μας αόρατος κόσμος:
Κάθε άνθρωπος διαμορφώνει το δικό του αόρατο κόσμο, ανάλογα με τις επιθυμίες, τις σκέψεις και αυτά που οραματίζεται. Η ύλη των αόρατων κόσμων είναι μία ουσία που πλάθεται δημιουργώντας μορφές, οι οποίες διαρκούν ένα χρονικό διάστημα και έπειτα διαλύονται.
Οι κοινοί άνθρωποι έχουμε μικρή ένταση στις ψυχολογικές και νοητικές μας δράσεις, δημιουργώντας έτσι ασυνείδητα κάποια στοιχειακά πνεύματα που διαρκούν πολύ λίγο. Αυτά λέγονται σκεπτομορφές και περιφέρονται μέσα στην αύρα του δημιουργού τους και τον ακολουθούν, επηρεάζοντας τις επιλογές, τις σχέσεις και τη δημιουργία της εικόνας του κόσμου του.
Κατά συνέπεια, το αόρατο δεν υπάρχει. Υπάρχει αυτό που θέλουμε και αυτό που μπορούμε να δούμε. Αν πριν έναν αιώνα μιλούσαμε σε έναν επιστήμονα για την τηλεόραση ή το κινητό τηλέφωνο, προφανώς θα έβαζε τα γέλια. Με την ίδια λογική σε κάποια χρόνια μπορεί να υπάρχουν μηχανήματα με τα οποία θα μπορούμε να δούμε μέσα σ΄ αυτούς τους άλλους κόσμους, που ίσως τελικά να μην είναι πολύ μακριά από εμάς, ούτε τόσο «αόρατοι»...
Οι νεράιδες είναι υπερφυσικά μικροσκοπικά πλάσματα
με ανθρώπινη μορφή που κατέχουν
την τέχνη της μαγείας και της γοητείας
και έχουν στην πλάτη τους φτερά εύθραυστα σαν της πεταλούδας
Οι νεράιδες δεν θέλουν να γίνονται αντικείμενο προσοχής
και απεχθάνονται οποιαδήποτε επέμβαση στην ζωή τους κι αυτούς που
το κάνουν τους τιμωρούν.
Λατρεύουν την τάξη και την καθαριότητα
Οι νεράιδες εμφανίζονται και κρύβονται μέσα σε μια λαμπερή αχλύ
που κατασκευάζουν με τις μαγικές τους δυνάμεις
Πολλές φορές βοηθούν τους ανθρώπους,
εμφανίζονται ξαφνικά εμπρός τους και δίνουν λύσεις με τα μαγικά τους
σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Δεν είναι ορατές σε όλους τους ανθρώπους, λίγοι έχουν το χάρισμα να τις βλέπουν.
Συμφωνα με τις παραδόσεις μόνο οι σαββατογεννημένοι και οι "αλαφροΐσκιωτοι" μπορούν να τις αντιλαμβάνονται και να τις βλέπουν να χορεύουν!!!
Πολλοί διαβάτες που περνάνε από πυκνά δάση και πηγές έχουν αναφέρει ότι έχουν συναντήσει νεράιδες, που οι φήμες αναφέρουν ότι πάντα αφού γλεντούσαν μαζί τους τους άφηναν ανεπανόρθωτες βλάβες όταν έφευγαν
Πέρα από τις λαϊκές δοξασίες των λαών μεγάλοι παραμυθάδες και συγγραφείς έχουν ασχοληθεί με την συγγραφή ιστοριών που έφεραν πιο κοντά στο ευρύ κοινό τις νεράιδες.
Στα αγγλικά η νεράιδα λέγετε "fairy"
και προέρχεται από το μεσαιωνικό γαλλικό "faerie"
Και το λατινικό "fata" που σημαίνει μοίρα και στα αγγλικά είναι "fate".
Τις νεράιδες τις συναντάμε σε διάφορα μέρη και με διάφορα ονόματα
Αερικά, Νύμφες, σειρήνες, Ξιοθιές, Νηρηίδες, Σαμαντίβα, Φέι, Φάτα, Αναράδινα,
στην Ελληνική ύπαιθρο και στα χωριά μας ακούμε διάφορα ονόματα όπως: Αγερικά, Αιθέριες, Καλομοίρες, Ξωνέρια, Καλούδες, Ανεμικές, Καλές Κυράδες, ακόμα και Ξωτικά.
Στην Σκωτία που έχει μεγάλη παράδοση σε αιθέρια όντα της φύσης οι νεράιδες έχουν πολλά ονόματα όπως:
"The Still Ones", "Pixies", "The Wee Ones", "The Silent Moving Folk" and "Prowlies" From Ireland "Wee Folk", "The Little Folk", "The Gentry", "The Good Folk", "The Blessed Ones" and "Them Who Prowl". Daoine Maith – The Good People, and Daoine Sidhe – The Faery People.
Στην Ουαλία - "Them Who Be", "The Fair Folk", and "The Night Walkers"
Στην Αγγλία εκτός από τα παραπάνω και "Little People" "Addlers" and "Menters".
στις Σκανδιναβικές χώρες "Nixen" (water spirits), "Light Elves" and "Dark Elves" (or Huldafolk) κάθε μία ονομασία απεικονίζει ένα τύπο νεράιδας και "Alfar"
Στην Ιαπωνία λέγονται ""Kami"
Στην Αίγυπτο "Hathor"
Στην Ιταλία " Fada" και "fata"
στην Πολυνησία "Menehuna"
Στην Ρωσία "Domovoi"ή "Φe"
Στην Γαλλία "fee
fee-1Λέγονται και Ανεράιδες ή Ανεράδες.
Το όνομά τους προέρχεται από τις Νηρηίδες, τις θαλάσσιες νύμφες που ταυτίστηκαν με τις Νύμφες των πηγών.
Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας οι Νεράιδες γίνονται Ξωτικά, Αγερικά, Ανεμικές, Ξωνέρια, Κυράδες, Καλομοίρες, Καλούδες.
Εμφανίζονται στα σπήλαια, στις πηγές, κοντά στα πηγάδια, στα ποτάμια αλλά και στους αγρούς και στα αλώνια. Διακρίνονται επίσης σε τοπικές και ξενικές.
Οι τοπικές είναι καλές και προστατεύουν τους συντοπίτες τους, ενώ οι ξενικές είναι επικίνδυνες.
Οι όμορφες Νεράιδες με μακριά μαλλιά και λευκά φορέματα είναι καλόγνωμες, αν και μπορούν να γίνουν επικίνδυνες. Οι άσχημες και μαυροντυμένες είναι πάντα κακές. Για τους Σαρακατσάνους οι λευκοντυμένες νεράιδες ζουν στις πηγές και τα ρέματα και το σούρουπο μπορεί κανείς να ακούσει τα γέλια τους. Οι μαυροφορεμένες κατοικούν στα σκοτεινά σημεία και τις χαράδρες των βουνών.
Η επιστημονική άποψη για τους νεραϊδόκυκλους είναι ότι δημιουργούνται από δράση μυκήτων. Η άποψη της παράδοσης όμως είναι ότι οι κύκλοι αυτοί σχηματίζονται σε μέρη που μαζεύονται νεράιδες, οι οποίες συνηθίζουν να κλείνουν τις συναντήσεις τους, με ένα κυκλικό χορό, που αφήνει τα ίχνη του στη γη. Στο Sussex οι νεραϊδόκυκλοι ονομάζονται "ίχνη μαγισσών", ενώ στο Devonshire πιστεύουν ότι οι νεράιδες ιππεύουν νεαρά άλογα τη νύχτα και τρέχουν σχηματίζοντας κύκλους. Όσα ζωντανά βρίσκονται αναμαλλιασμένα το πρωί, θεωρούν ότι τα χρησιμοποίησαν οι νεράιδες τη νύχτα.
Οι νεραϊδόκυκλοι είχαν μαγικές ιδιότητες που ευνοούσαν τη μαντική ή την καλοτυχία - όπως πιστεύουν κάποιοι αγρότες που τους βρίσκουν στα χωράφια τους. Αλλοι πάλι πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο, αναμένοντας κακοτυχίες. Στη Σκοτία υπάρχει η παράδοση ότι αν μια παρθένα πλυθεί με δροσοσταλίδες πρωινών του Μαΐου θα γίνει πιο όμορφή, αλλά αν τύχει να πλυθεί μέσα σ' ένα νεραϊδόκυκλο θα γίνει αντίθετα πιο άσχημη και θα μεταμορφωθεί σε μια κακάσχημη γριά.
Σε πολλά σημεία της Γης υπάρχει ένας μύθος ο οποίος απαντάται σε διάφορες παραλλαγές του. Θα μπορούσε για αρχή να αναζητηθούν αυτοί οι μύθοι από όσες περισσότερες πηγές γίνεται.
Πρόκεται για τον μύθο της απαγωγής μιας νεράιδας (ή κάποιου αερικού, ή υπερφυσικού πλάσματος με την μορφή γυναίκας) με κάποιο τέχνασμα (κλοπή της μαντίλας της κ.ο.κ.), κι ο άνδρας που αυτός είναι πάντα ο κλέφτης την εξαναγκάζει να μείνει μαζί του κάνοντας μαζί της οικογένεια. Ο επίλογος αυτών των ιστοριών είναι, πως η νεράιδα παίρνει πίσω με κάποιον τρόπο το αντικείμενο που την κρατούσε δέσμια στον κόσμο των ανθρώπων κι επιστρέφει στον δικό της κόσμο αφήνοντας πίσω σύζυγο και παιδιά.
Στις παραδόσεις και τους μύθους όλων των λαών συναντάμε ένα μικρόκοσμο γεμάτος νάνους, ξωτικά, αερικά, καλικάντζαρους, νεράιδες και τελώνια. Όλα τους είναι μικρά ανθρωπόμορφα πλάσματα που ζουν στη φύση και μένουν όσο πιο μακριά γίνεται από τους ανθρώπους.
Οι εμφανίσεις ή οι συναντήσεις με το κόσμο αυτό συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Αυτό φανερώνει ότι η ψυχή του σημερινού ανθρώπου δεν άλλαξε πολύ σε σχέση μ' εκείνη των μακρινών προγόνων του.
Για τα πλάσματα που "κρύφτηκαν από τους ανθρώπους" υπάρχουν αρκετές περιγραφές. Με βάση αυτές, μπορούμε να τα κατατάξουμε σε τέσσερις κατηγορίες: τους νάνους, τους καλικάντζαρους, τα αερικά και τα ξωτικά. Οι νάνοι των δασών προέρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά με το πέρασμα του χρόνου διαδόθηκαν και στον υπόλοιπο κόσμο.
Είναι φρόνιμα, συνεσταλμένα ανθρωπάκια με γενειάδα και κόκκινο καπέλο και ζουν στα δάση.
Συχνά οι νάνοι του δάσους συγχέονται με τους νάνους της γης, πρόσωπα αρχαιότερης παράδοσης, οι οποίοι σχετίζονται με τη γονιμότητα της γης. Αυτοί περνούν τη ζωή τους κάτω από το έδαφος, γιατί δεν ανέχονται το φως και τον καθαρό αέρα. Eκεί κάτω λοιπόν δουλεύουν τα μέταλλα και φυλάνε ζηλότυπα τους θησαυρούς τους. Οι νάνοι της Χιονάτης είναι μια ενδιάμεση περίπτωση. Από τη μια κέρδισαν ένα σπίτι στο δάσος, αλλά συνέχισαν να εργάζονται στο ορυχείο. Η ιδιαιτερότητά τους ήταν το ότι επρόκειτο για αρσενικούς νάνους. Για να αναπαραχθούν έπρεπε να σκαλίσουν ένα νέο νάνο στο βράχο και να του δώσουν ζωή μ' ένα μυστικό μαγικό τελετουργικό. Υπογείως ζουν και οι δικοί μας καλικάντζαροι, μοχθηρά και επικίνδυνα τερατάκια με στενούς συγγενείς στη Γαλλία και στην Αγγλία.
Όλο το χρόνο ροκανίζουν το Δέντρο της Γης, το οποίο, ευτυχώς, ξαναγεννιέται το δωδεκαήμερο μεταξύ των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων, οπότε ανεβαίνουν στη γη και δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα στους ανθρώπους.
Οι εμφανίσεις ή οι συναντήσεις με το μικρόκοσμο συνεχίζονται μέχρι σήμερα, αν και πολλές από τις πιο πρόσφατες μαρτυρίες αναφέρονται σε εξωγήινους και όχι σε ξωτικά. Αυτό φανερώνει ότι η ψυχή του σημερινού ανθρώπου δεν άλλαξε πολύ σε σχέση μ' εκείνη των μακρινών προγόνων του. Σύμφωνα με ανθρωπολόγους, οι νάνοι του δάσους είναι παραφυσικές παρουσίες, μια προβολή σε ανθρώπινη μορφή της ανθρώπινης διαίσθησης. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τις θεότητες στις οποίες προβάλλαμε τα χαρακτηριστικά μας. Η τάση του ανθρώπου να ανακαλύπτει παντού πλάσματα κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή του δημιούργησε τους θεούς του Ολύμπου -ωραίοι, δυνατοί, συχνά γιγαντιαίοι- και συγχρόνως πολλά μικροσκοπικά πνεύματα της φύσης, ορισμένες φορές υπεροπτικά ή φιλάνθρωπα, αλλά πάντοτε άπιαστα. Ένα ισλανδικό παραμύθι εξηγεί τη δυσκολία να τα δούμε ως εξής: Η πρώτη γυναίκα ντράπηκε να δείξει στο Θεό κάποια από τα παιδιά της, γιατί δεν ήταν καθαρά και τακτικά. Ο Θεός το κατάλαβε και αποφάσισε: "Αυτό που κρύφτηκε από μένα θα κρυφτεί κι από τους ανθρώπους", ήταν η απόφασή Του. Από εκείνα τα παιδιά προέρχεται η γενιά των αερικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...